ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИСАДЖЕННЯ ІОНІВ КАЛЬЦІЮ З РОЗВЕДЕНИХ ВОДНИХ РОЗЧИНІВ У ВИГЛЯДІ ФОСФАТІВ - ГОРДІЄНКО, Катерина; РАДОВЕНЧИК, Ярослав; КРИСЕНКО, Тамара; РАДОВЕНЧИК, Вячеслав (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі досліджено особливості формування фосфатів кальцію при обробці розведених водних розчинів фосфатом натрію з метою їх пом’якшення в побутових чи офісних умовах. Досліджено вплив рН, температури, співвідношення реагентів та інших факторів на ефективність пом’якшення води та особливості формування твердої фази.