СУЧАСНИЙ СТАН ПОВОДЖЕННЯ З ПОЛІМЕРНИМИ ВІДХОДАМИ - ЄФРЕМОВА, Ольга; ІВАНІШЕНА, Тетяна; ІЩУК, Тетяна; ТРУХІНА, Оксана; ЄФРЕМОВА, Юлія (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати аналізу сучасного стану поводження з полімерними відходами в Україні та світі. Державне регулювання в цій сфері є важливою ініціативою щодо поліпшення управління пластиковими відходами Проаналізовано кількісний та якісний склад таких відходів. Здійснено оцінку можливих шляхів утилізації полімерних відходів задля вирішення проблеми дефіциту полімерної сировини. Досліджено основні методи їх переробки та напрямки використання отриманих продуктів.