АВТОМАТИЗАЦІЯ ПРОЦЕСУ МОНІТОРИНГУ ПАРАМЕТРІВ МІЖБЛОЧНИХ ЕЛЕКТРИЧНИХ З’ЄДНАНЬ - БУКОВСЬКИЙ, ОЛЕГ; ВИСЛОУХ, СЕРГІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Використання традиційних автоматизованих систем і промислових роботів зазвичай обмежується добре структурованим середовищем. Цим системам часто не вистачає здатності ефективно справлятися зі складністю та невизначеністю, що призводить до обмеженої адаптивності. Як наслідок, їх застосування на малих і середніх підприємствах обмежене. Автоматизована система моніторингу параметрів міжсистемних з’єднань на основі адаптивних алгоритмів є інноваційним підходом, спрямованим на підвищення продуктивності виробництва та надійності кабельно-провідникової продукції. В рамках даної роботи проведено аналіз існуючих методів контролю параметрів міжблочних електричних з’єднань, що дозволило виявити їх особливості та недоліки. Цей аналіз підкреслив необхідність розробки нових підходів до керування цими параметрами за допомогою адаптивних алгоритмів. У контексті даної проблеми використання адаптивних алгоритмів забезпечує системі можливість мінімізації частоти помилок відтворення сигналу. Це сприяє підвищенню точності та надійності процесу контролю, оскільки система здатна реагувати на непередбачені ситуації та коригувати свою роботу в режимі реального часу. Крім того, ключовим елементом даної роботи є розробка структурної схеми системи управління модульного типу. Така схема забезпечує гнучкість і масштабованість рішення, оскільки кожен модуль системи відповідає за окремий аспект контролю параметрів міжсистемних з’єднань. Такий підхід спрощує управління та обслуговування системи, а також робить її більш доступною для впровадження в різноманітних галузях. Результати дослідження свідчать про актуальність проблеми керування параметрами міжблочних електричних зв’язків та підтверджують перспективність використання автоматизованої системи керування з адаптивними алгоритмами. Застосування такої системи дозволяє істотно підвищити продуктивність виробництва і надійність продукції, що використовується в галузях приладобудування і машинобудування.