ОЦІНЮВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ СУЧАСНИХ ХІМІЧНИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ РІДИННОГО ОЗДОБЛЕННЯ ШКІРИ - ЗАЄЦЬ, АНТОНІНА; АНДРЕЄВА, ОЛЬГА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Проаналізовано технологічні можливості сучасних комерційних хімічних матеріалів, призначених для рідинного оздоблення шкіряного напівфабрикату, у вигляді акрилового полімеру під час процесу додублювання-наповнювання, модифікованих жирів – під час емульсійного жирування. Встановлено покращення показників вмісту незв՚язаного жиру, міцності та видовження для Красту дослідних груп порівняно з контрольною групою, для оброблення якої використали відомі реагенти. Одержані результати планується використати для відпрацювання параметрів технології рідинного оздоблення шкіри сучасного асортименту.