АРХІТЕКТУРА ОЗЕРА ДАНИХ, ДЛЯ ГАЛУЗІ ОСВІТИ - ПРИШЛЯК, АНДРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Проведено огляд напрацювань та досліджень науковців в контексті великих даних, та зокрема озер даних. В роботі наведено результати аналізу галузі освіти на всіх етапах освітнього процесу. Побудовано модель, що представляє можливі етапи освітнього процесу та дані, що безпосередньо їх стосуються. Сформовано модель архітектури озера освітніх даних, характеристику його складових та функціональних рівнів. Проаналізовано методи організації даних, для покращення аналітики та оптимізації пам’яті за допомогою колонкового формату даних та інструментів Spark