КОНТРОЛЬ ТЕМПЕРАТУРИ ЗЕРНА В МЕТАЛЕВИХ СИЛОСАХ ПРИ ТРИВАЛОМУ ЗБЕРІГАННІ - СОКОЛОВСЬКА, ОЛЕНА; ВАЛЕВСЬКА, ЛЮДМИЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Температура зерна в сховищі – це складний процес, що визначається взаємодією різних факторів. Важливо встановлювати ефективні системи моніторингу та управління, щоб забезпечити оптимальні умови для зберігання та уникнути негативних наслідків, таких як самозаймання чи псування продукції. Нами проведено дослідження зміни температури сформованих шарів зерна при його зберіганні в металевих силосах. Встановлено вплив природних умов та розташування силосів на зберігання зерна та надано рекомендації щодо його зберігання в металевих силосах.