ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ЗБАГАЧЕНОГО БЕЗДРІЖДЖОВОГО ХЛІБА З РІЗНИХ ВИДІВ БОРОШНА - РАЦУК, МАРІЯ; ЮРОВА, ТЕТЯНА; САРІБЄКОВА, ЮЛІЯ; ЧИХУН, ОЛЬГА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Проведено дослідження можливості приготування бездріжджового хліба з використанням різних видів борошна: житнього, цільнозернового та пшеничного першого сорту. Визначено органолептичні показники приготованих хлібних виробів. Встановлено, що всі досліджувані зразки хліба за станом поверхні, консистенцією, запахом та смаком відповідають нормативній документації. Показано можливість та доцільність збагачення бездріжджового хліба додаванням до складу тіста шроту з гарбуза.