АНАЛІЗ ДАНИХ ДЛЯ ПІДТРИМКИ АВТОМАТИЧНОГО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ВОДІЯ ДЛЯ КІБЕРФІЗИЧНОЇ СИСТЕМИ ЗАПОБІГАННЯ АВАРІЙНИМ СИТУАЦІЯМ - БІЛІНСЬКА, АДА; БІНЬКОВСЬКИЙ, ЯРОСЛАВ; ГОЛОВАТЮК, АНДРІЙ; МЕЛЬНИЧУК, ДЕНИС; ГОВОРУЩЕНКО, ТЕТЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У сучасному світі безпека на дорозі залишається однією з найактуальніших тем, оскільки автомобільні аварії щорічно призводять до тисяч травмованих та загиблих. Одним із ключових аспектів у запобіганні аварійним ситуаціям є система попередження водіїв про можливі небезпеки на дорозі. Важливо розглянути роль попереджувальних сповіщень для водіїв та їх вплив на загальний рівень безпеки на дорозі. У цій статті розглядається важливість попереджувальних сповіщень для водіїв як одного з важливих елементів для забезпечення безпеки дорожнього руху. Нездатність своєчасно попередити водія про можливі проблеми з автомобілем та інші небезпечні ситуації може призвести до виникнення серйозних наслідків, включаючи нещасні випадки та травми. Було розглянуто багато різних причин, що призводять до небезпечних ситуацій на дорозі, таких як порушення або недотримання правил дорожнього руху, зміна погодних умов і технічні проблеми автомобіля. У підсумку досліджень можна зрозуміти, що швидкий аналіз вхідних даних від підсистем автомобіля та відображення цих даних на екрані користувачеві допоможуть уникнути небажаних ситуацій та підвищать безпеку під час використання транспортного засобу. Метою даної статті є розкриття основних аспектів аналізу даних для підтримки автоматичного попередження водіїв та надання уявлення про те, як кіберфізичні системи можуть вдосконалювати безпеку на дорозі та зменшувати ризик виникнення аварійних ситуацій.