ТЕХНІЧНА ПЕРЕВАГА БІСТРУМОВОЇ СИСТЕМИ РОЗПОДІЛЕНОЇ ГЕНЕРАЦІЇ - КІМСТАЧ, ОЛЕГ; ЧУМАК , МИКОЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено опис комбінованих систем розподільчої генерації, які побудовано за монострумовою та біструмовою схемами. Виконано доведення технічної переваги біструмової системи розподільчої генерації над стандартною монострумовою системою на основі методу відносних порівняльних оцінок. В якості критеріїв порівняння обрані кількість ланок перетворення енергії від джерел живлення до споживачів та загальний ККД силової частини. Встановлено, що для узагальненого проектного рішення системи електропостачання домоволодіння біструмова система за зазначеними критеріями за загальною відносною оцінкою має значення приблизно на чверть більше ніж монострумова система, що свідчить про її беззаперечну технічну перевагу.