ГЕОТЕКСТИЛЬ В СУЧАСНОМУ ІНТЕР’ЄРІ: ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ В КОНСТРУКЦІЇ ФІТОМОДУЛЯ ДЛЯ ВЕРТИКАЛЬНОГО ОЗЕЛЕНЕННЯ СТІНИ - ОЛІЙНИК, Г. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати досліджень, що пов’язані з особливостями використанням геотекстильного матеріалу – геотекстильної профільної мембрани Isolit Green в конструкції фітомодуля для вертикального озеленення стіни в сучасному інтер’єрі. Фітомодуль – це сучасний тренд, унікальний дизайн; чисте повітря в приміщенні та простий догляд; це затишок та комфорт. Вертикальне озеленення за допомогою фітомодуля вигідно виділить приміщення, створить відповідний настрій та надасть йому особливий шарм. Фітомодулі для озеленення – сучасне рішення декорування житлового приміщення. Правильно підібраний геотекстильний матеріал здатний підвищити надійність фотомодуля, збільшити терміни між ремонтно – обслуговуючими роботами та продовжить термін експлуатації фітомодуля. Геотекстильні матеріали, що використовуються у конструкції фітомодуля, мають забезпечити якісні дренажні властивості та жорсткість самої конструкції. Розглянуто різновидності фотомодулів, їх переваги та недоліки, особливості наповнення. Досліджено конструктив фітомодуля, важливою складовою якого є геотекстиль, Розглянуто технічні характеристики геотекстильної профільованої мембрани Isolit Green, яку можна використовувати в конструкції фітомодуля. Розглянуто асортимент фітолокацій на основі фітомодуля.