РОЗРОБКА ПІДСИСТЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ РЕКОМЕНДОВАНИХ ПАРАМЕТРІВ ШЛІФУВАЛЬНОГО КРУГУ - РИБАК, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
У роботі проаналізовано складності, які виникають при виборі шліфувального кругу для обробки різних типів матеріалів. Особливо виділено проблему шліфування поверхонь з гетерогенною структурою, таких як композиційні покриття на основі надтвердих сполук. Наведено результати обробки деталі з покриттям на основі карбіду титану шліфувальними кругами з різною твердістю. З метою запобігання утворенню дефектів і браку готових виробів створено програмний комплекс, покликаний вирішувати проблему вибору інструменту в автоматичному режимі. Для забезпечення функціонування зазначеної підсистеми сформовано бази даних, що містять інформацію про різні властивості шліфувальних кругів та матеріал оброблюваних поверхонь. Представлено інтерфейс створеного програмного модуля і алгоритм його роботи.