МЕТОД ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ СИМЕТРИЧНОГО БЛОКОВОГО ШИФРУВАННЯ - ПАТЛАНЬ, Д.; ПАЛАГІНА, О.; ІВЧЕНКО, О.; ПАЛАГІН, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі показана модифікація алгоритму блокового симетричного шифрування AES (Advanced Encryption Standard). При практичній реалізації модифікованого алгоритму показана можливість об’єднання ряду математичних операцій, які мають схожий принцип опрацювання елементів, що дозволило скоротити час обробки даних при їх шифруванні та дешифруванні у порівнянні з відомою реалізацією. Крім того, в удосконаленій реалізації операція MixColumns використовує попередньо обчислені таблиці пошуку необхідного значення, що також сприяє підвищенню швидкодії перетворень, але за рахунок більшого обсягу пам’яті для розміру коду.