ОЦІНКА НАДІЙНОСТІ МЕХАНІЗМІВ ПОРТАЛЬНИХ КРАНІВ АЛЬБАТРОС - СТРЕЛЬБІЦЬКИЙ, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі проведено аналіз відмов механізмів, які виникають у процесі експлуатації портальних кранів з понаднормовими термінами експлуатації, за отриманими даними розраховано коефіцієнти відмов та відновлення. Аналіз отриманих результатів показав, що найбільше число відмов спостерігається у механізмах підйому та повороту, найменше – у механізмах підйому вантажу та переміщення кранів. Значна частка відмов та часу на відновлення припадає на редуктори механізмів повороту та зміни вильоту, а також - котки механізму повороту.