МЕТА-МОДЕЛЬ ПРОЕКТУВАННЯ ПРОТОТИПУ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ КЛАСИФІКАЦІЇ ОБ’ЄКТІВ ЗА ФОРМОЮ ЗОБРАЖЕННЯ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ МГУА НЕЙРОННИХ МЕРЕЖ В НОТАЦІЇ УНІФІКОВАНОЇ МОВИ МОДЕЛЮВАННЯ - ДАВИДЕНКО, Н. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі запропоновано принципи об’єктно-орієнтованої формалізації процесу проєктування інформаційної технології класифікації об’єктів, яка базується на виборі кращої структури моделі класифікатора з набору моделей-кандидатів, здатних до самоорганізації. Вирішальне правило класифікації будується в блоці синтезу моделей інформаційної технології класифікації. Як алгоритм синтезу моделей застосовано МГУА нейронні мережі. Вибір кращої структури моделі виконується за набором критеріїв. Побудову мета-моделі процесу проєктування виконано із застосуванням уніфікованої мови моделювання. Функціональна мета-модель представлена діаграмою варіантів використання.