ТЕРМОСТАБІЛЬНІ ДЖЕРЕЛА ОПОРНОГО СТРУМУ І НАПРУГИ ДЛЯ ВИСОКОЛІНІЙНОЇ СИСТЕМИ АНАЛОГ-КОД-АНАЛОГ - АЗАРОВ, О.; ФІГАС, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
У роботі проаналізовано підходи до побудови джерел опорної напруги та струму, визначено їх переваги та недоліки. Представлений метод дозволяє отримувати термостабільну опорну напругу у досить широких діапазонах її змінення на виході схеми. У статті наведено запропоновані схеми для реалізації джерел опорної напруги та струму. Виведено аналітичні вирази, що описують функціонування запропонованих схем та показують можливість отримання практично нульового температурного коефіцієнту для них.