АНАЛІЗ МЕХАНІЧНИХ СПОСОБІВ КОНТРОЛЮ ПОЛОЖЕННЯ ПЛОСКИХ ДЕТАЛЕЙ ВЗУТТЯ ПО ВЛАСТИВОСТЯХ ПОВЕРХОНЬ - КАРМАЛІТА, А.; ПУНДИК, С.; ДРАПАК, Г.; МЕЛЬНИК, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
У статті розглянуто способи вирішення проблеми орієнтації плоских деталей з різними властивостями поверхонь, які поступають на робочу позицію технологічного устаткування. Для правильної установки деталей на технологічну обробку потрібно виявити їх положення і, у випадку неправильного, переорієнтувати. Для цього запропоновано пристрої для контролю положення за фрикційними властивостями та асиметрією топографії поверхонь, а також їх конструктивні розрахунки.