СИСТЕМАТИЗАЦІЯ РОЗРАХУНКІВ НА НАДІЙНІСТЬ ЕЛЕМЕНТІВ В’ЯЗАЛЬНИХ МЕХАНІЗМІВ ШКАРПЕТКОВИХ АВТОМАТІВ - БЕРЕЗІН, Л. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено аналіз та узагальнення існуючих методів та способів оцінки надійності в детермінованій та ймовірнісній постановках на прикладі елементів в’язального механізму шкарпеткових автоматів, що сприяє математичній підтримці на різних етапах проєктування автоматів. Використовувалися сучасні уявлення про втомлену надійність та довговічність критеріальних за розміром деталей, статистичні методи для аналізу умов навантаження та оцінки характеристик опору втомленості.