КОГЕНЕРАЦІЙНА УСТАНОВКА НА ОСНОВІ ІННОВАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ УТИЛІЗАЦІЇ ОРГАНІЧНИХ ВІДХОДІВ - КОСІЮК, М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі розглянуто питання створення ефективних та екологічно чистих енергосистем на основі технології когенерації. Пропонується когенераційна установка на основі екологічно безпечної ресурсозберігаючої технології надкритичної гідротермальної деструкції органічних відходів. Автотермічні режими деструкції органічних відходів при надкритичних параметрах водного середовища призводять до отримання високоентальпійної парогазової суміші, яка може бути використана у схемах автономного енергетичного комплексу. Когенераційна установка може використовуватися для вирішення енергоефективної та екологічно безпечної утилізації органічних відходів. Дозволяє розвʼяувати задачі автономного електро- і теплопостачання промислових та житлових об’єктів і має значний ринковий потенціал.