СИСТЕМА АНАЛІЗУ ОБЛИЧЧЯ ЛЮДИНИ ДЛЯ АПРОКСИМАЦІЇ ВІКУ - КРИВЕНЧУК, Ю.; ЯКИМІВ, Р. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати дослідження теми апроксимації віку людини за її обличчям та розроблення системи для вирішення такої задачі, з метою покращення якості та збільшення швидкодії такого типу систем, їх поширення та впровадження у відповідні сфери в Україні. Виділено та описано такі основні етапи: розпізнавання обличчя, визначення ознак, апроксимація віку. Після проведення аналізу результатів було виявлено, що створення системи апроксимації віку людини за зображенням її обличчя є актуальним та доцільним завданням на сьогодні, а найбільш ефективним інструментом для цього є використання методів глибинного навчання та згорткових нейронних мереж.