АНАЛІЗ ОТРИМАННЯ ЗОБРАЖЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ТОМОГРАФА - КРИВЕНЧУК, Ю.; НЕВІНСЬКИЙ, Д.; НОВИЦЬКИЙ, Ю.; ВИКЛЮК, Я. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В 2019 світ стикнувся з серйозною проблемою – стрімким поширенням коронавірусної інфекції. Вірус виявився досить летючим та швидко поширився на великі території. Основним органом, який піддається ураженню COVID-19 є легені спричиняючи пневмонію, яка стає помітною на 5-7 дні хвороби. Для підтвердження пневмонії в сучасній медицині часто використовують рентгенологічний метод, а для більш точного визначення ступеня ураження використовується комп’ютерна томографія, яка є різновидом рентгенології. Такий метод діагностики дозволяє забезпечити своєчасне лікуванні пневмонії, визначення ступеню ураження легеневих тканин спираючись на одержані зображення внутрішньої структури легень без інвазійного втручання. В роботі проведено математичний опис реконструювання зображення отриманого.