ПІДТРИМКА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ЩОДО МОЖЛИВОСТІ НАДАННЯ ЕКСТРАКОРПОРАЛЬНОГО ЗАПЛІДНЕННЯ - ГНАТЧУК, Є.; КАПУСТЯН, М.; ЧЕРНЕЦЬКА, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
На сьогоднішній день в Україні існує потреба в автоматизації процесів прийняття рішень щодо можливості надання екстракорпорального запліднення, яка може значно збільшити коректність укладеного договору з точки зору цивільного та медичного права. Отже, метою даного дослідження є підтримка прийняття рішень щодо можливості надання екстракорпорального запліднення. У цій роботі розроблено концепцію процесу прийняття рішень щодо можливості надання екстракорпорального запліднення. Результатом є висновок щодо коректності або некоректності змісту договору про надання екстракорпорального запліднення, а також рекомендація щодо укладення контракту (у разі коректності його змісту) або доопрацювання договору (у разі некоректності його змісту). У разі некоректності змісту договору дається підказка щодо відсутніх істотних умов і пропонується доповнення договору відсутніми істотними умовами. Перспективними напрямами роботи майбутніх авторів є формування ідеальної онтології, яка містить усі необхідні для укладання договору істотні умови, а також реалізація інтелектуального агента для підтримки прийняття рішень щодо надання екстракорпорального заплідення на основі цивільно-правового регулювання.