РОЗРОБКА СКЛАДУ ЕМУЛЬСІЙНОГО КОСМЕТИЧНОГО КРЕМУ З ЕКСТРАКТОМ МОРСЬКОГО КОЛАГЕНУ - ЄФІМОВА, В.; ПИЛИПЕНКО, Т.; СІРЕНЬКА, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В статті проведено розробку емульсійного косметичного продукту по догляду за обличчям з використанням екстракту морського колагену. Розрахунок гідрофільно-ліпофільного балансу дозволив знайти оптимальне співвідношення масла з емульгатором та соемульгатором натурального походження. Косметичний продукт було виготовлено за стандартною методикою, а також проведено дослідження основних фізико-хімічних показників готового продукту.