ПРИНЦИП ВИЗНАЧЕННЯ УМОВ РОБОТОЗДАТНОСТІ ІЗОЛЯЦІЇ РОЗПОДІЛЬНИХ МЕРЕЖ З НАПРУГОЮ 6- 35 КВ - КУТІН, В.; КУТІНА, М.; КОВАЛЬОВ, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Запропоновано принцип визначення роботоздатності ізоляції розподільної мережі відносно землі, який ґрунтується на використані критерія електробезпеки і мінімуму струму стікання на землю. Умови роботоздатності ізоляції розподільної мережі визначають у вигляді обмежень на зміну показників роботоздатності ізоляції відповідно до нормативних документів і стандартів. Розроблено метод визначення параметрів ізоляції фази мережі відносно землі шляхом неперервного контролю загального активного опору ізоляції і напруги фаз відносно землі і обробки результатів за допомогою спеціально діагностичної моделі, яка відображає залежність параметрів ізоляції від контрольованих показників. Для обробки даних вимірювань і визначення роботоздатності ізоляції РМ відносно землі розроблено структуру і алгоритми функціонування діагностичного комплексу який складається із підсистеми неперервного і періодичного контролю, а також алгоритмічного програмного забезпечення на основі мікроконтролера.