РОЗРОБЛЕННЯ АРХІТЕКТУРИ СИСТЕМИ ПЛАНУВАННЯ БЕЗПЕЧНИХ ТУРИСТИЧНИХ ПОДОРОЖЕЙ - ШАХОВСЬКА, Н.; СИДОР, П. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Роботу спрямовано на розроблення інформаційної технології планування безпечних туристичних подорожей. Ключовими елементами такої технології є модуль вибору туристичних місць, модуль аналізу відгуків інших користувачів, модуль планування/модифікації маршруту, модуль прогнозування настання надзвичайних ситуацій. Останній модуль складається з кількох моделей машинного навчання. Усі натреновані моделі перевіряються на адекватність, та в подальшому будуть використовуватися для прогнозування ймовірності настання лісової пожежі. Вихідні дані розробленої системи надають користувачу розуміння ситуації відносно ймовірності настання лісової пожежі. Дані обчислюються в якості передбачення на основі вихідних даних і створюють прогноз для даного набору характеристик..