ОСОБЛИВОСТІ БАЗОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ МОДЕЛЮВАННЯ3D-ОБ’ЄКТІВ У SKETCHUP - МІХАЛЕВCЬКИЙ В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В статті розглянуто і досліджується особливості використання базових інструментів для моделювання тривимірних об’єктів у програмі SketchUp. Описано основну властивість пакету - інструмент Push/Pull («Тягни/ Штовхай»), завдяки якому будь-яку площину можна «витягнути» в сторону, створивши по мірі її руху нові бокові стінки. Розглянуто найпоширеніші на ринку програмні пакети для моделювання, проведено порівняння базових можливостей SketchUp та інших пакетів, виділено напрямок роботи з геометрією моделей. Описано основні інструменти для керування 3D-об’єктами у SketchUp, основи процесу візуалізації.