ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ НАДБУДОВ SELENIUM ТА BEAUTIFULSOUP - КРИВЕНЧУК, Ю.; БУРАК, М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
На сьогодні кількість цифрової інформації у всесвітній мережі збільшується експоненціально з кожним роком. Тому зріс попит на аналіз даних з вебресурсів. Проте для проведення операцій з даними їх потрібно спочатку отримати з джерела. Існує дуже багато інструментів, написаних під мову python для роботи з видобутком інформації, з яких selenium та beautifulSoup вважаються найпопулярнішими. Попри те, що обидві надбудови працюють досить добре, розробники прикладного програмного забезпечення намагаються обрати найбільш оптимальну з них. Тому виникла необхідність перевірки цих двох пакетів на ефективність. У роботі розглянуто тривалість роботи парсерів для пошуку тегів на вебсторінці за допомогою різних методів та платформ. Дослідження проведено на основі онлайн-платформ для продажу товарів. Результати показали, які саме інструменти та функції найкраще використовувати для знаходження товару на інтернет-магазинах.