СИНТЕЗ КРИТЕРІЮ РІВНЯ СИНХРОНІЗМУ В ХАОТИЧНІЙ СИСТЕМІ ЗВ’ЯЗКУ ІЗ ДОПОМІЖНИМ ГЕНЕРАТОРОМ - ПИВОВАР, ОЛЕГ; ГОЛЕВИЧ, ОЛЕГ; КАМЕНЯР, МИКОЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
На даний час використання сигналів детермінованого хаосу в системах передачі інформації є перспективним напрямком наукових та прикладних досліджень завдяки їх властивостям широкосмуговості, шумоподібності, високій інформаційній ємності, можливості протистояти потужним завадам та синхронізації генераторів сигналів на приймальному та передавальному боці. В статті розглянуто ряд поступових кроків, що дозволили сформулювати універсальний критерій для визначення рівня ідентичності еволюції двох нелінійних динамічних систем в хаотичному режимі односпрямованої синхронізації системи передачі бінарного сигналу із застосуванням на приймальному боці для ідентифікації логічних рівнів допоміжної нелінійної динамічної системи.