ЧИННИКИ ПОЛІПШЕННЯ ЗАХИСТУОПТОЕЛЕКТРОННИХ ПРИСТРОЇВ - СОНЯЧНИХ БАТАРЕЙ - НАКАШИДЗЕ, ЛІЛІЯ; МАЗУРИК, СТАНІСЛАВ; КОРСУНСЬКИЙ, РОДІОН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У роботі представлено дослідження фізико технологічного підходу до захисту сонячних батарей задля запобігання локальних перегрівів електричного походження, які виникають внаслідок невідповідності фотострумів в послідовних з’єднаннях сонячних елементів. Було встановлено, що запобіжники на основі полімерних композитів здатні функціонувати як багаторазові запобіжники, які не впливають на роботу сонячної батареї і здатні ефективно ізолювати сонячні елементи шляхом виконання функції переходу в малопровідний стан в екстрених ситуаціях, пов’язаних з нагріванням p-n структури фотоелемента.