ОГЛЯД СУЧАСНИХ ПІДХОДІВ ДО ОЦІНКИ МІЦНОСТІ МАТЕРІАЛІВ - ДАЦЮК, ДМИТРО; КУПЧУК, ІГОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У статті проведений аналіз різних критеріїв міцності для ізотропних, ортотропних і анізотропних матеріалів. Описані підходи при розрахунку міцності волокнистих і шаруватих композиційних матеріалів. Розглядаються критерії: Мізеса, Писаренка–Лебедєва, Вільяма–Варнке, Друкера–Прагера, Бажанта, Норріса, Кунце, Гольденблата–Копнова, Цая–Хілла, Цая–Ву, Хашина, LaRC, Гоффмана, Пака.