ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ МАТЕРИНСЬКИХ ВЕЙВЛЕТІВ ДЛЯ ЗНЕШУМЛЕННЯ СИГНАЛІВ ЕКГ - ДУМИН, ІГОР; НАКОНЕЧНИЙ, АНДРІАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У статті розглядається порівняльний аналіз 105 материнських вейвлетів різних вейвлет-сімейств для знешумлення сигналів електрокардіограм (ЕКГ) з використанням дискретного вейвлет-перетворення. Ефективність кожного материнського вейвлету оцінюється на основі значень отриманих середньоквадратичних похибок реконструйованих сигналів у порівнянні з оригінальними