ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДІВ ВИЯВЛЕННЯ КІБЕРЗАГРОЗ ТИПУ RANSOMWARE НА ОСНОВІ ЗАСТОСУВАННЯ HONEYPOT - ЛИСЕНКО, Сергій; АТАМАНЮК, Ольга; БОХОНЬКО, Олександр; ВОРОБЙОВ, Володимир (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі представлено метод та програмно-технічний засіб виявлення кіберзагроз типу Ransomware на основі застосування Honeypot, які є концептуальними пастками, призначеними для блокування несанкціонованого доступу до даних. Honeypot, також відома як технологія виявлення вторгнень, тип технології безпеки, яка перевіряє пристрої для запобігання небажаним діям. У даній статті буде представлено огляд кібербезпек, кіберзагроз і системних методів. Ця стаття є результатом багатьох досліджень, і, оцінюючи honeypots, дослідники виявили, що це важливий інструмент безпеки, який може обмежити системні атаки та надати аналітикам уявлення про походження і поведінку даних кіберзагроз.