АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ ТЕСТУВАННЯ ВІДКРИТОЇПАРАМЕТРИЧНОЇ СИСТЕМИ АВТОМАТИЗОВАНОГО ПРОЄКТУВАННЯ«ВАЛЕНТИНА» - ЗАСОРНОВА Iрина; ЗАСОРНОВ, Олександр; МАЗНЄВ, Євген; САРАНА, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті проаналізовано пропрієтарні Lectra systems (Франція), Gerber Garment Technology (США), Investronika (Іспанія), Assyst GmbH (Німеччина), Wild Ginger Software (США) та відкриті PatternViewer (США), Валентина (Україна) системи автоматизованого проєктування для швейного виробництва. Виконано аналітичний огляд інформації для тестування відкритої параметричної системи автоматизованого проєктування «Валентина». Наведено мінімальний перелік даних для якісного тестування, який містить 10-ть пунктів, основними з яких є: лістинги вихідних текстів програмних продуктів, зовнішня специфікація, план та методики тестування, варіанти тестів та отримані результати. Отримана інформація для тестування відкритої параметричної системи автоматизованого проєктування «Валентина» в подальшому може бути використана для проведення аналізу способів тестування програмних продуктів та їх покращення, а також для розробки автоматизованих тестів, які можна впровадити у процеси створення та експлуатації програмних продуктів.