КЕРУВАННЯ РОБОТОЮ ВІДДАЛЕНОГО ПРИСТРОЮ З ВИКОРИСТАННЯМ PYTHON-СЕРВЕРА FLASK - ЧИГІНЬ, Василь; ПАЗИНЮК, Михайло; ТЕРЕНДІЙ, Ольга; МЕНЬШИКОВ, Олексій (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Досліджена комп’ютерна модель керування віддаленим пристроєм з застосуванням дистанційних хмарних технологій за заздалегідь заданими сценаріями з робочого стола користувача. Для цього створена експериментальна установка, яка включає віддалений пристрій типу коптер, персональний комп’ютер з операційною системою Windows, бортовий комп’ютер Raspberry Pi 3 з операційною системою Raspbian Linux, відеокамеру Pi Camera V2, автопілот Pixhawk. Опрацьована послідовність з’єднання між клієнтом (користувачем веб-браузера) та сервером (Raspberry Pi 3 із Flask-системою) та виконання віддалених команд за допомогою HTTP-запитів. У ролі фреймворку обрано систему Flask, яка є однією з найпростіших і має вичерпну, незначного об’єму документацію. За отриманими результатами досліджень запропоновано модель керування віддаленим пристроєм з робочого стола персонального комп’ютера користувача через бортовий комп’ютер без використання стандартного пульта керування та оператора.