ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ СИСТЕМ РОЗРОБКИ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА ОСНОВІ ФРЕЙМВОРКІВ - ПАЗДРІЙ, Ігор (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті проведено порівняльний аналіз веб-фреймворків на основі мови програмування Python. Правильний вибір інструменту розробки програмного забезпечення дозволить розробникам пришвидшити процес проектування та програмної реалізації веб-ресурсів. З розвитком мов програмування почали з’являтися рішення, які полегшують програмістам створення веб-додатків. За останні роки було розроблено багато інструментів цього типу, зокрема веб-фреймворків. Важливим критерієм оцінки веб-фреймворка є час розробки базових елементів, таких як сторінка реєстрації та додаткових елементів – специфічних для конкретного випадку. Автором проведено аналіз продуктивності фреймворків за критеріями часу написання програмних модулів та об’єму програмного коду. Від вибору правильного веб-фреймворка залежить якість, надійність та час реалізації кожного розроблюваного програмного засобу. Існуючі веб-фреймворки відрізняються один від одного і вибір їх може стати для програміста складним завданням. Тому потрібно навести кілька параметрів, які є загальними для фреймворків, згідно яких слід вибирати потрібний веб-фреймворк. Вибрані критерії дозволяють якісніше та об’єктивніше оцінити фреймворки та пришвидшити процес проєктування та програмної реалізації веб-ресурсів. Через високий попит на веб-додатки розробники повинні розробляти економічно ефективні, безпечні та добре кодовані веб-додатки.