РОЗРОБКА УДОСКОНАЛЕНОЇ РОБОТИЗОВАНОЇ СИСТЕМИ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЕКСТРУДЕРА - КОВАЛЬОВ, Юрій; ПЛЕШКО, Сергій; СУВОРОВ, Іван (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі запропоновано роботизовано систему завантаження одного або кількох екструдерів для переробки термопластичних полімерних матеріалів у довгомірні вироби (труби, профіль, плівки і тощо). Система містить великий бункер завантажений сировиною на цілу робочу зміну. З цього бункера автоматично здійснюється наповнення робочого бункера екструдера за допомогою шнекового живильника. Автоматичний контроль стану наповнення бункерів здійснюється мікроконтролером за допомого датчиків рівня сировини.