ОПТИМАЛЬНЕ КЕРУВАННЯ ПРОЦЕСОМ ПОГЛИБЛЕННЯ СВЕРДЛОВИНИ З ВРАХУВАННЯМ СТАНУ ОЗБРОЄННЯ ДОЛОТА - ГОРБІЙЧУК, Михайло; КРОПИВНИЦЬКИЙ, Дмитро (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі запропоновано метод оптимального керування процесом поглиблення свердловини, який дозволяє знайти оптимальні значення керуючих впливів за критерієм відпрацювання долота та мінімізації вартості метра проходки.