ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ РАДІОІНТЕРФЕЙС З ПІДТРИМКОЮ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ, Микола; ВАРГАТЮК, Ганна; БОЛДИРЕВА, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Досліджено особливості впровадження інфраструктури інтелектуального радіоінтерфейсу 6G, яка буде використовувати індивідуальну конфігурацію для кожного окремого абонентського застосунку та гнучкі послуги з меншими накладними витратами. Розглянуто персоналізовану інфраструктуру, яка складається з інтелектуального фізичного рівня з підтримкою штучного інтелекту, інтелектуального контролера MAC та інтелектуального протоколу, за яким слідує потенційно новий пристрій наскрізного каналу (E2E) на основі штучного інтелекту. Визначено вимоги до мережі 6G, які передбачають створення єдиної мережі з функціями сканування та зв’язку, які повинні бути інтегровані в єдину структуру на етапі проектування радіоінтерфейсу. Досліджено особливості ретельного проектування мережі зв’язку та сканування, яка буде пропонувати повні можливості сканування, а також повніше відповідати всім ключовим показникам ефективності в галузі зв’язку.