АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ТИПОВИХ ТА НЕ ТИПОВИХ ВІТРОЕНЕРГЕТИЧНИХ УСТАНОВОК - ТАРАСЕНКО, МИКОЛА; КОЗАК, КАТЕРИНА; ОМЕІЗА, ЛУКМАН; ЗІНЬ, МИРОСЛАВ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті проаналізовано енергоефективність різного роду вітроенергетичних установок (ВЕУ) з точки зору використання конфузорів, похідних шестерних вітрогенераторів, ротора Оніпко, впливу середньорічної швидкості вітру та еквівалентного числа годин вироблення номінальної потужності на прийняття рішення щодо встановлення потужних ВЕУ, які працюють на основі ефекту Магнуса, роторів Масгреву, Еванса, Дар’є, вітроенергетичної установки компанії Sheer Wind, ВЕУ з змінним кутом лопатей, ВЕУ Аергрей та нерухомих вітрогенераторів.