МЕТОД АВТОМАТИЗОВАНОГО ВИЯВЛЕННЯ ТЕРМІНІВ СТАТЕЙЗА ДОПОМОГОЮ ДЕРЕВА ДЛЯ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ - СИНЬКО, АННА; ЖЕЖНИЧ, ПАВЛО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
З кожним днем все більше зростає кількість користувачів віртуальних спільнот, а отже і даних, що виникають під час комунікації між ними. Розміщені дані можуть містити цінне інформаційне наповнення, адже містять не тільки думку виробника, але і споживацький досвід про певний продукт. Але через те, що віртуальні спільноти мають слабку структурованість щодо подачі інформації, є більш орієнтовані на розважальний контент – можуть містити дані, які не несуть смислового навантаження, а також при розміщенні даних не всі користувачі передбачають техніки, що допоможуть збільшити релевантність пошуку цих даних. Тому пошук цільових даних потребує значних часових витрат. Для покращення пошуку даних у статі запропоновано метод, що дозволяє проаналізувати зміст розміщених дописів та виявити ключові слова з певної предметної області. Даний метод є автоматизованим та працює на основі попередньо розробленого словнику ключових фраз або регулярних виразів з ваговими коефіцієнтами приналежності до того чи іншого терміну. В результаті чого для кожного терміну будується дерево прийняття рішень, що визначає вагу терміну до змісту допису, статті. В роботі представлено обчислення ваги для одного терміну з частини допису спільноти CodeProject.