ЕЛЕКТРОННІ РЕСУРСИ В НАУКОВО-ТЕХНІЧНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗРУЧНОСТІ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИ КОРИСТУВАЧІВ - СОКІЛ, МАРІЯ; ЗВОРСЬКИЙ, АНДРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі розглядаються позитивні тенденції, які виникли при обслуговуванні користувачів бібліотеки і пов’язані з наданням доступу до нових електронних ресурсів в Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» (НТБ). Як наслідок процесу трансформації сервісів бібліотеки з традиційної у цифрову форму спостерігаються помітні зміни як зі сторони працівників, так і зі сторони користувачів. Ці нововведення дозволяють оптимізувати процеси пов’язані з задоволенням інформаційних потреб як працівникам, так і користувачам, оскільки дають можливість зекономити час та отримати бажаний результат затрачаючи менші зусилля та ресурси. Автори також звертають увагу на необхідність підготовки користувачів до використання електронних послуг бібліотек та розвитку культури електронної комунікації серед її персоналу. У підсумку статті зроблено висновок про те, що використання електронних ресурсів у бібліотеках дозволяє забезпечити користувачам швидкий та зручний доступ до необхідної інформації та послуг, що підвищує ефективність роботи закладу та задоволеність користувачів