КЛАСТЕРНИЙ АНАЛІЗ ПАРАМЕТРИЧНОЇ ГРАДАЦІЇ КОНТРОЛЬНИХ ВИМІРІВ ОДЯГУ ДЛЯ ЖІНОК ВЕЛИКИХ РОЗМІРІВ - СЛАВІНСЬКА, АЛЛА; СИРОТЕНКО, ОКСАНА; МИЦА, ВІКТОРІЯ; ДОМБРОВСЬКА, ОКСАНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Виконані дослідження з гармонізації параметричної градації контрольних вимірів одягу для жінок великих розмірів дозволили теоретично обґрунтувати номенклатуру основних і додаткових контрольних вимірів з дотриманням нормативних величин переміщень в шкалі розмірів 54-60. Формування базису контрольних вимірів підтверджено аналітичним методом порівняння пар за схемою «фігура-конструкція-виріб».