ПРОГНОЗУВАННЯ ТЕНДЕНЦІЙ АВТОМОБІЛЬНОГО РИНКУ ЗА ДОПОМОГОЮ МЕТОДІВ МАШИННОГО НАВЧАННЯ - КРИВЕНЧУК, ЮРІЙ; ВОВЧАК, ЛЮБОМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі наведено результати дослідження теми прогнозування тенденцій світового автомобільного ринку та розроблення системи для розв’язання такої задачі, з метою впровадження таких систем у відповідні сфери в Україні для подальшої завчасної підготовки до потенційних змін. Виділено та описано такі основні етапи: визначення тестових наборів даних, навчання нейронної мережі, передбачення тенденцій. Після проведення аналізу результатів було виявлено, що створення системи передбачення тенденцій світового автомобільного ринку є актуальним та доцільним завданням на сьогодні, а найефективнішим інструментом для цього є використання нейронних мереж.