ТРОЇСТІ МУЛЬТИПЛІКАТИВНІ ТЕРМОРЕЗОНАНСИ НА СПЕКТРАХ ОБМІННОГО ІНЕРЦІЙНОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ, ЗГЕНЕРОВАНОГО В НЕРІВНОВАЖНИХ СЕРЕДОВИЩАХ З КОНТАКТНИМИ РОЗРИВАМИ В ТЕХНІЧНИХ, КОСМІЧНИХ, ПСЕВДОЕЛЕМЕНТАРНИХ ТА БІОЛОГІЧНИХ СИСТЕМАХ У КОМПЛЕКСНОМУ ПРОСТОРІ З ТРИПЛЕТНИМ ПОРУШЕННЯМ АНТИСИМЕТРІЇ - ЗАСПА, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Наведені розрахункові співвідношення, що кількісно описують властивості резонансних триплетів інерційного випромінювання, згенерованого в нерівноважних системах різних масштабів та рівнів організації. Виявлений мультиплікативний характер енергії резонансних складових, суттєво відмінний від адитивних принципів формування відомих триплетних структур. Встановлений механізм триплетного порушення антисиметрії комплексного простору, який забезпечує уникнення анігіляції енергії, створеної за принципом Creatio ex nihilo в топологічних контактних розривах між дійсним та уявним півпросторами. Відмічене розведення домінуючих енергетичних каскадів – прямого в уявному та оберненого в дійсному півпросторах. Проведений аналіз резонансних тріад на ядерних та колайдерних спектрах, пояснені та кількісно розраховані складові цих спектрів. Підтверджена мюонна структура адронів та обчислені параметри такої структури, а також параметри колайдерної протон-мюонної плазми, альтернативної щодо відомих моделей кварк-глюонної плазми. Зроблений розрахунок спектрів космічних променів низьких, середніх, високих та надвисоких енергій, який кількісно відповідає натурним даним. Виявлені та кількісно розраховані троїсті резонанси на спектрах випромінювання Сонця та на спектрах сонячної та геомагнітної активності. Показано, що сонячний спектр суттєво відрізняється від чорнотільного, а основні періоди активності Сонця визначаються резонансними тріадами в масштабах геліосфери. Розраховані параметри холодної зовнішньої фотосфери на периферії Сонячної системи, фонове мікрохвильове випромінювання якої зазвичай помилково відносять на рахунок «релікту» від т.з. Великого вибуху. Проведений аналіз резонансних триплетів на спектрах акустичних збурень в технічних системах. Відзначена синхронізація гравітаційних та електромагнітних мод, яка веде до аварійно-небезпечних бафтингових режимів. Встановлений взаємозв’язок геодинамічних, кліматичних та біологічних процесів на планеті з активністю кавітаційних топологічних розривів на периферії Сонячної системи. Виявлений механізм контактної капілярної термостабілізації тіла людини та відзначена мультиплікативна триплетна коронавірусна деструкція цього механізму.