РОЗРОБКА КОЛЕКЦІЇ ЖІНОЧИХ ЛЕГКИХ СУКОНЬ З УРАХУВАННЯМ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФІГУРИ ЗАМОВНИКА - БАБИЧ, АНТОНІНА; ТЕЛУШКА, СВІТЛАНА; БІЦЕНЄВА, ТЕТЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Використання класичних колористичних і конструктивних рішень при розробці сучасних моделей жіночого одягу в стилі «ретро» привертає увагу фахівців модної індустрії, оскільки мода час від часу повертається у наше суспільство за рахунок створення стилізованих моделей виробів з посилом до минулих 20–70-х років, простежується ланцюжком конкретних дій від «народження» ідеї і створення творчого джерела до виконання ескізного проєкту з підбором матеріалів та аксесуарів і детальної розробки конструкції виробів колекції. В статті досліджено і проаналізовано питання створення асортименту сучасних суконь з різних матеріалів, з урахуванням особливостей фігури замовника і вподобань споживача. Проаналізовано типи фігур жіночого тіла. В статті досліджено і проаналізовано питання створення асортименту сучасного одягу для жінок різного призначення, конструкцій та матеріалів. Досліджено і проаналізовано питання конструктивізму в дизайні одягу. Проведено аналіз українських брендів – виробників одягу за допомогою google анкетування споживачів різної вікової групи. Теоретично доведено доцільність даної розробки. Наведено результати маркетингових досліджень щодо можливості використання сміливих конструктивних ідей і колористичних рішень в одязі жіночого асортименту в стилі «ретро». Розроблено ескізний проєкт, 3D моделі асортиментного ряду колекції одягу жіночої асортиментної групи. Розроблено конструкторсько-технологічну документацію на вироби. Виготовлено промисловий зразок легкої сукні жіночого асортименту розробленої колекції. Впроваджено розробку у виробництво на ФОП «А-стиль», м. Бердичів. Доведено теоретико-експериментальним шляхом доцільність даної розробки.