ПІДВИЩЕННЯ ЗАХИСТУ ВІД НЕСАНКЦІОНОВАНОГО ДОСТУПУ ПІД ЧАС ГОЛОСУВАННЯ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ НА ОСНОВІ АПАРАТНОЇ БІОМЕТРИЧНОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ГОЛОСУЮЧОГО - ПАВЛОВСЬКИЙ, ПАВЛО; ПРИСЯЖНИЙ, ДМИТРО; АБРАМЧУК, ІГОР; САВРАЦЬКИЙ, В.В.; БІЛОУС, В.М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Запропоновано пристрій для забезпечення захисту від несанкціонованого доступу до інформації на основі використання автентифікації користувачів з можливістю розмежування доступу до інформаційного середовища. Пристрій дозволяє завчасно виявляти спроби несанкціонованого доступу та надавати доступ до інформаційних ресурсів санкціонованим користувачам; має підвищену довговічність і стійкість до фізичного зламу, підвищує захищеність системи захисту інформації; є простим для користувача і не вимагає спеціальних знань у сфері технічного захисту інформації; а також дозволяє завчасно виявити спроби несанкціонованого доступу, відновити основні функції пристрою в аварійних ситуаціях і має значно нижчу ціну порівняно з аналогами.