СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ДОСЛІДЖЕННЯ КІБЕРБЕЗПЕКИ ТА КІБЕРГІГІЄНИ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ СУСПІЛЬСТВА - ФЕДУШКО, СОЛОМІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У сучасному цифровому суспільстві кібербезпека та кібергігієна стали вирішальними для захисту людей, організацій та держав від кіберзагроз. У цій статті обговорюється важливість досліджень у галузі кібергігієни та кібербезпеки, які включають розробку нових методів захисту інформаційних технологій та навчання користувачів щодо важливості кібербезпеки. Належні практики кібергігієни, такі як регулярна зміна паролів, використання антивірусного програмного забезпечення та уникнення підозрілих вебсайтів, можуть запобігти несанкціонованому доступу до конфіденційної інформації та зменшити поширення шкідливих програм і вірусів. Представлено всебічний огляд досліджень у галузі кібергігієни та кібербезпеки, які набувають все більшої актуальності в сучасному технологічному світі.