СПОСІБ ВИМІРЮВАННЯ ЛІНІЙНОЇ ШВИДКОСТІ ПЕРЕМІЩЕННЯ ЗАГОТОВКИ ЗА ДОПОМОГОЮ ВИМІРЮВАЛЬНОГО ПЕРЕТВОРЮВАЧА ТИПУ ІНДУКТОСИН - ХРУЛЬОВ, МИКОЛА; КРИВОУС, ГЕННАДІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті розглянуто спосіб виміру лінійної швидкості переміщення заготовки за допомогою вимірювального перетворювача типу індуктосин. Вимірювання лінійної швидкості переміщення заготовки пропонується проводити шляхом вимірювання кутової швидкості ротора індуктосину відносно магнітного поля, що створюється ортогональними статорними обмотками. Застосування запропонованого способу вимірювання лінійної швидкості переміщення заготовки дозволить суттєво підвищити точність вимірювання за рахунок компенсації динамічної похибки та знизити вартість вимірювачів переміщення на основі індуктосину за рахунок реалізації функції визначення швидкості на основі 8-розрядних мікроконтролерів.