МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ СИМЕТРИЧНОГО ВІБРАТОРА - МЕТЕЛИЦЯ, АРТЕМ; КОВАЛЕНКО, ВІКТОР; ТРОМСЮК, ВОЛОДИМИР; ФОРМАНЧУК, МИКОЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі наведено результати синтезу математичної моделі значення густини потоку потужності хвильового симетричного вібратора у ближній зоні. Визначено залежність між густиною потоку потужності та радіусом відстані від вібратора, що є важливим фізичним показником для побудови антен мобільних телефонів. Наведена математична модель може бути використана для розрахунків та проєктування радіотехнічних та телекомунікаційних систем та пристроїв, що використовують симетричні вібратори для забезпечення мінімального впливу електромагнітного випромінювання на здоров’я людини.