ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ КОМБІНОВАНОГО ҐРУНТООБРОБНОГО АГРЕГАТУ ЗАЛЕЖНО ВІД РІЗНИХ ТИПІВ ҐРУНТУ - КЮРЧЕВ, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В статті досліджено різні типи ґрунту, такі як піщаний, глинистий та суглинисто-піщаний, та визначено оптимальний режим роботи агрегату для кожного типу ґрунту. Дослідження проводилося шляхом порівняння результатів роботи комбінованого ґрунтообробного агрегату на різних типах ґрунту. Були виміряні показники ефективності, такі як глибина обробки, швидкість руху агрегату та якість обробки ґрунту. Отримані результати свідчать про те, що ефективність використання комбінованого ґрунтообробного агрегату значно залежить від типу ґрунту. Для піщаного ґрунту найбільш ефективним є використання режиму з високою швидкістю руху агрегату, тоді як для глинистого ґрунту оптимальним є режим зі зменшеною швидкістю руху та більшою глибиною обробки. Для суглинисто-піщаного ґрунту було виявлено, що оптимальним режимом роботи є поєднання швидкості руху та глибини обробки.