РОБОТИЗОВАНА ТЕСТОВА ПЛАТФОРМА - МАНУКОВ, ІГОР; БОНДАРЕНКО, НАТАЛІЯ; БОНДАРЕНКО, ВІКТОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Все більш широке використання у сучасному житті електрообладнання потребує побудови платформи для його тестування. Стаття присвячена створенню системи керування роботизованою тестовою платформою з мотор-колесами та світлодіодними фарами. Запропоновано структурну схему системи керування, описано принцип керування та створена програма керування, обрано елементну базу, що забезпечить надійну роботу системи за визначених умов експлуатації. Завдяки грамотному програмуванню мікроконтролерів та правильному вибору елементної бази вирішуються актуальні проблеми, пов’язані зі швидкодією та зменшенням габаритів платформи. Програма керування розроблена для використання з мікроконтролерами архітектури ARM сімейства STM32. Застосовано операційну систему FreeRTOS та спеціалізовані бібліотеки для програмування автоматизованих систем та підвищення рівня абстракції, що забезпечило модульність і перенесення коду на інші серії мікроконтролерів, полегшило тестування та в значній мірі спростило та зробило більш ефективним код.